Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Чи можуть органи податкової служби бути позивачами у кримінальному провадженні, відкритому за ст.212 КК України? – Микита Задорожний, адвокат ID Legal Group

Якщо навіть у школяра спитати, хто в Україні збирає податки, то без сумніву можна отримати відповідь: «Податкова!». Народна творчість, особливо в анекдотах, також тісно пов’язує певні фінансові втрати платників саме з діяльністю податкової служби (назвемо її саме так, оскільки періодично змінювані назви суті її діяльності не торкаються).

Отже, переважна більшість пересічних громадян, а, можливо, і професійних юристів, спеціалізація яких  далека від податкової справи, абсолютно переконані, що кошти, сплачені в якості податків, призначаються для податкової служби і залишаються у неї.

Якщо погодитись з цим, можна дійти висновку про те, що несплатою податків шкода завдається саме податковій службі в особі того чи іншого її територіального органу і саме він, як особа якій злочином завдано матеріальної шкоди, відповідно до ч.1 ст.128 КПК України, може подати цивільний позов у кримінальному провадженні.

Так це чи ні – спробуємо розібратись.

Для відповіді на це питання перш за все доцільно було б поглянути на те, який же злочин передбачено ст.212 КК України? Якщо відкинути кваліфікуючі ознаки і уточнення (важливі, але не для цілей цієї публікації) та залишити, так би мовити, лише «скелет», то побачимо, що ст.212 КК України передбачено відповідальність за умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), якщо воно призвело до фактичного ненадходження коштів до бюджетів чи державних цільових фондів.

Бюджетів… Чому у множині? Відповідь в ст.5 Бюджетного кодексу України, яка передбачає існування державного та місцевих бюджетів. До числа останніх входять бюджети адміністративно-територіальних одиниць (АРК, області, міста тощо) – тобто фактично також державні бюджети, але на нижчому рівні, та бюджети місцевого самоврядування, які являють собою бюджети відповідних територіальних громад.

 

Таким чином, від несплати податків збитки можуть зазнавати лише держава або територіальна громада.

Територіальна громада за своєю суттю є сукупністю жителів, об’єднаних за ознакою проживання в адміністративно-територіальних одиницях і, вочевидь, з цілком об’єктивних причин не може захищати свої права та законні інтереси без відповідного представника.

Як встановлено самою назвою ст.10 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», «Ради – представницькі органи місцевого самоврядування». Саме вони представляють інтереси територіальних громад відповідних рівнів.

Тобто, якщо в результаті вчинення злочину, передбаченого ст.212 КК України, недоотримав кошти саме бюджет територіальної громади, то і шкода буде завдана лише цій громаді, інтереси якої уповноважена представляти лише відповідна рада.

Отже, в такому випадку органи податкової служби не мають повноважень на подачу позову про відшкодування збитків у кримінальному провадженні за ст.212 КК України.

 

Але ж бюджет громади – не бюджет держави. Може, у випадку завдання шкоди бюджету державному податкова служба уповноважена пред’явити позов?

Тут відповідь знайти ще простіше: відповідно до ч.3 ст.128 КПК України,  цивільний позов в інтересах держави пред’являється прокурором.

Інших суб’єктів, уповноважених на подачу цивільного позову у кримінальному провадженні, в т.ч. і за ст.212 КК України, чинним КПК України не передбачено.

Таким чином, органи податкової служби не можуть виступати в якості позивачів у кримінальних провадженнях за ст.212 КК України навіть і тому випадку, якщо йдеться про збитки бюджету держави.

Враховуючи вищевикладене, можна впевнено відповісти на питання, поставлене на початку – ні, органи податкової служби не можуть від свого імені чи імені власника або розпорядника того чи іншого бюджету подавати позови про відшкодування збитків у податкових кримінальних провадженнях.

 

З повагою,

Микита Задорожний

адвокат IDLegalGroup