Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Позиція фіскальних органів при складанні актів перевірок.

       В черговий раз до нашої компанії звернулися платники за податковим супроводженням перевірок, і тому, хочемо зупинитись на висновках, які роблять фіскали в актах перевірок, які просто доходять до абсурду.
 
       Ось, наприклад, підприємство придбало товар у платника податку на додану вартість «перший ланцюг» з подальшим використанням в господарській діяльності, податкова накладна належним чином зареєстрована згідно законодавства. Проте фіскали роблять єдиний висновок, що у «третьому» ланцюгу постачання товару встановлено придбання різносортного товару та контрагент задіяний в схемі ухилення від оподаткування. І лише через це, платнику здійснюють донарахування податку на додану вартість і податку на прибуток, при цьому, не наводячи чіткого аргументу та статті порушення норм податкового та бухгалтерського обліку. 
 
       Інша ситуація ще цікавіша. Податковий орган робить донарахування по податку на прибуток лише через те, що, на їхню думку, реалізація відбулася невстановленим особам, через відсутність в товарно-транспортній накладній повної адреси покупця, і тому, отримані кошти від контрагента по договору постачання, ревізор перекваліфіковує в договір безповоротної фінансової допомоги. При цьому, жодних рішень про визнання договору не дійсним в судовому порядку не відбувалось і саме головне, що таке право у фіскалів нормами Податкового кодексу не передбачено.
 
       Висновки робляться лише в односторонньому порядку і додаткові пояснення жодним чином не впливають на результати перевірок.
 
       Що робити цьому платнику? Звичайно йти до суду, платити судовий збір, наймати юридичне об’єднання і т.д.
 
       Постає питання, чому робляться такі висновки і з якою метою?
 
       При цьому, анонсуються зміни до норм ведення бухгалтерського обліку, де зазначається про його пом’якшення та скасування частини реквізитів в первинному документі.
 
       Тому, покращення ситуації можливе лише з прийняттям податкової реформи, через скасування низки податків та прийняття управлінських рішень.
 
 
З повагою, керівник податкового та митного департаменту
 
Наталія Сухарєва
ID Legal Group – стратегічна, вузькоспеціалізована юридична компанія в сфері податкового права та економічної безпеки.

2017 – 2022 (Стара версія), 2024 (Нова версія) © Всі права захищено. ТОВ «Юридичне об’єднання «ID ЛІГАЛ ГРУП».

Будь-яке копіювання, публікація, передрук чи подальше розповсюдження інформації дозволяється лише при прямому, відкритому для пошукових систем, гіперпосиланні в першому абзаці на конкретну новину чи матеріал юридичного об’єднання ID Legal Group