Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Важливі зміни у використанні індивідуальної податкової консультації.

       Варто звернути увагу, що податкове законодавство постійно змінюється, податківці надають власні роз’яснення норм Податкового кодексу, які часто змінюють та ще й потім їх відкликають. А ще, коли фіскали приходять на перевірку, то їх обґрунтування щодо, начебто, порушень інколи просто доходять до абсурду.
 
       Що ж робити добросовісному підприємству, як діяти в тій чи іншій ситуації, та як себе захисти від неправомірних донарахувань з боку фіскального органу?
 
       Звісно, в кожного підприємства своя специфіка діяльності, тому радимо скласти звернення до контролюючого органу на безоплатне отримання індивідуальної податкової консультації (далі – консультація) з практичним застосуванням певних норм законодавства. Особливо, потрібно звернути увагу на складання даного звернення з дотриманням обов’язкових вимог, в іншому випадку буде відмова.
 
       Наслідком застосування такої консультації – це звільнення від відповідальності платника, який діяв відповідно до її вимог.
 
       Необхідно зазначити, у зв’язку із рядом прийнятих змін, якщо платник отримав таку консультацію до березня минулого року, то він може її використовувати до кінця 2017 р. 
 
       З метою необхідності використання консультацій у господарській діяльності з початку поточного року, необхідно скласти нове звернення контролюючому органу.
 
       Можемо тільки здогадуватись з чим пов’язані вимоги у перепідписанні даних консультацій. Норми Податкового кодексу залишилися ж без змін, змінилися лише посадові особи, які будуть їх підписувати. 
 
       Сподіваємося, що проведення реформи буде спрямовано на підтримку бізнесу, а не навпаки, над його «знущанням».
 
 
З повагою, керівник податкового та митного департаменту
 
Наталія Сухарєва