Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ID Legal Group відстояло інтереси платника податків на 45 мільйонів гривень, – Олег Добровольський, партнер ID Legal Group

IDLеgalGroup  в чергове відстояла права клієнта у Верховному Суді в складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду та довела протиправність і незаконність податкових повідомлень-рішень винесених контролюючим органом за наслідками планової перевірки платника податків у 2018 році.

Головною особливістю вказаної справи було нарахування фіскалами платнику податків податкових зобов’язань з податку на прибуток в розмірі 45 мільйонів гривень на підставі реалізації органами ДПС нової тенденції щодо встановлення платникам податків обов’язку з дисконтування довгострокових кредитних зобов’язань на підставі інструктивного листа ДПС України.

Як зазначив Олег Добровольський, партнер ID Legal Group: «Враховуючи відсутність нормативного регулювання та неможливість встановлення обов’язків платникам податків актами, які не являються законами, а також некоректне застосування перевіряючими П(С)БО для встановлення «порушення» платника судами трьох інстанцій повністю підтримано правомірні вимоги платника податків про протиправність винесених ППР та наявності підстав для їх скасування. Внаслідок вдалої стратегії захисту, обраною фахівцями ID Legal Group нам вдалося не лише відстояти інтереси підзахистного, а й сформувати практику для Верховного Суду, яка буде в нагоді й для іншиш СПД, що потрапили в подібну ситуацію».

Крім того, предметом розгляду в цій справі було визнання протиправним та скасування ППР про визначення грошових зобов’язань з ПДВ занаслідками невизнання контролюючим органом господарських операцій платника податків на підставі податкової інформації про відсутність засобів та ресурсів у контрагента. В результаті надання до суду вичерпних доказів про дійсність господарської операції та настання реальних наслідків для платника податків твердження контролюючого органу були спростовані, а оспорюване ППР скасоване.

Більш детально з судовими рішеннями у справі № 640/16514/19 можливо ознайомитись в ЄДРСР.

Нагадаємо: ID Legal Group – це вузькопрофільне об’єднання, що професійно спеціалізується в сфері податкового права, яке включає повний спектр юридичних, адвокатських, аудиторських і консалтингових послуг.

Роботу компанії в галузі «Податкового права» відзначено провідними рейтингами України і світу:

2019 рік – «Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній України 2018 року»

2020 рік – «Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній України 2019 року»,  «Ukrainian Law Firms 2020. A Handbook for Foreign Clients», The Legal 500 EMEA 2020, «Вибір клієнта. ТОП 100-найкращих юристів України – 2020»

2021 рік – The Legal 500 EMEA 2021, «Ukrainian Law Firms 2021. A Handbook for Foreign Clients», «Вибір клієнта. ТОП 100-найкращих юристів України – 2021», «Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній України 2020 року»

2022 рік – The Legal 500 EMEA 2022, «Лідери ринку. Рейтинг юридичних компаній України 2021 року»