Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Фахівці ID Legal Group взяли участь у круглому столі «Про валюту і кріптовалюту»

Криптовалюта в Україні, її сучасність та перспективи – теми, які  обговорювалися на круглому столі «Про валюту і кріптовалюту», що відбувся днями у Києва. Участь у круглому столі взяв і податковий консультант юридичного об’єднання ID Legal Group Руслан Солнцев.

За його словами: «Під час круглого столу неодноразово зазначалося, що регулювання криптовалюти в Україні не існує, і ті законопроекти, які є в наявності, не можуть бути прийнятті в такому вигляді і потребують суттєвих змін».

Також, за словами Руслана Солнцева, наводились приклади регулювання криптовалюти в США, де вже в 2018 році планують запровадити податок на володіння криптовалютою. Ставка податку залежатиме від її терміну зберігання (менше року – від 10 до 37 %, більше року – максимальна ставка 23,8 %). «До речі, цифрові гроші в США вважають майном (як золото або нерухомість), а не валютою», – додав фахівець ID Legal Group.   

Під час круглого столу, мова також йшла про майнінг (добування криптовалюти за допомогою обладнання) та блокчейн (публічний реєстр всіх транзакцій, які коли-небудь робились). Особливість блокчейна, зазначає експерт, в тому, що кожна операція залишається в реєстрі назавжди і зміна записів просто неможлива. А це, перш за все, захист від шахрайства, і тому виникає довіра до даного платежу.

«Чи потрібне правове регулювання криптовалюти? Звісно потрібне! Держава повинна здійснювати захист майнерів та інвесторів, а не так як відбувається зараз – обшуки та вилучення обладнання. Сподіваюсь що в подальшому правове регулювання криптовалюти буде відбуватися з дотриманням прав громадян», – резюмував податковий консультант юридичного об’єднання ID Legal Group Руслан Солнцев.