Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Допомога ЗСУ, або податкові наслідки для волонтерів-благодійників, – Наталія Сухарева, аудитор ID Legal Group

Війна, нажаль триває…

Волонтери – люди, якінаближають нашу країну до перемоги збираючи спільними зусиллями кошти на закупівлю обладнання та спорядження для наших військових на передову чи надаючи благодійну допомогу ВПО.Поряд з цим, в умовах військового часу не кожен волонтер-благодійник обізнаний як правильно оформлювати йому таку допомогу.

За благодійні пожертвування та донати, які зібрані фізособами на власний банківський рахунок, але при цьому не включенідо Реєструволонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф та були витрачені на допомогу ЗСУ та/або ВПО контролюючий орган вимагатиме заплатити до бюджету ПДФО (18%) та військовий збір (1,5%) з цих коштів(розділ ІІ Наказу від 30.10.2014 №1089) (далі – Реєстр).Звичайно, що це є проблемою для волонтера, щоназбирав на своєму рахунку значну суму коштів для її використання на благодійної допомоги, але ніяк не задекларував своєї діяльності, тобто не маючижодних документів, які доводять спрямування використання таких коштів.

Тому у даній публікації розглянемо питання стосовно: «як не платити додаткових податків, підтримуючи ЗСУ та ВПО?», забігаючи напередвідповімо, що все просто – зареєструватися в Реєстрі волонтерів АТО.

Дійсно,Закон "Про благодійну діяльність та благодійні організації" звільняє від стягнення ПДФО та військового збору при умові, що останні перебувають на обліку в Реєстрі.

Відповідно до внесених змін Податкового кодексу, не підлягають оподаткуванню кошти, які були спрямовані благодійниками, внесеними до Реєстру волонтерів, на користь наступних осіб: УБД (учасників бойових дій), військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних) та працівників ЗСУ; ряду відомств силових структур, таких як: СБУ, Нацгвардія України, СЗРУ, Державної прикордонної служби України, осіб МВС України (рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників), тощо.

В свою чергу не будуть оподатковані суми, які були витрачені на робітників підприємств, установ, організацій, сил цивільного захисту, які залучаються або були залучені та брали, чиберуть безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф, перебуваючи безпосередньо в районах проведення бойових дій та у період здійснення бойових дій, у порядку, або на користь членів їхніх сімей.

Також Закон розповсюджується і нагромадян, які мешкають чи раніше проживали на території населених пунктів, в яких проводяться (проводилися) бойові дії, та/або які вимушено покинули місце проживання у зв’язку з проведенням бойових дій у таких населених пунктах.

Крім того, Податковим кодексом визначено коло належності членів сімей учасників бойових дій та/або учасників масових акцій громадського протесту в Україні.

З більш розгорнутим перелік можливо ознайомитись у Податковому кодексі.

Отже, для внесення в Реєстр, фізособа має подати заяву до контролюючого органу з пакетом документів: паспорт, ідентифікаційний код та довідку за формою № 4-РВ про відкриття рахунка, що призначений для ведення благодійної діяльності.

Документи дозволено подати особисто, почтовим відправленням, через електронний сервіс «Кабінет платника податків» або через представника/уповноважену особу (за наявності нотаріально засвідченої довіреності на проведення відповідних дій та її копії, паспорту громадянина України/документ який засвідчує особу) за основним місцем обліку фізичної особи. Якщо документинадсилаються до контролюючого органу почтовим відправленням, має буди підпис фізичної особи-благодійника на заяві № 1-ВР та копія довідки № 4-РВ про відкриття рахунка, що призначений для ведення благодійної діяльностімають бути завірені нотаріально.

Щодо нерезидентів або осіб без громадянства – додатково мають надати документ, що дає підтвердженнязаконності їхнього перебуванняна території України.

У разі, якщо пакет документів оформлено правильно – контролюючий орган зобов’язаний в день отримання заяви включити фізособу до Реєстру, але не пізніше наступного дня після подання заяви.Про внесення особи до реєстру або у разі відмови зазначаєпричинутакої відмови в письмові або електронній формі.