Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Штрафи та спеціальні перевірки. Що змінилося у сфері державної реєстрації, – Тетяна Савчук, аудитор ID Legal Group

Мін'юст отримав право призначати юридичним особам адміністративні штрафи, якщо в Єдиному державному реєстрі (ЄДР) не буде інформації про бенефіціарів цих юросіб. Нововведення передбачене Постановою №34 Кабінету Міністрів, що ухвалена й, відповідно, набула чинності 22 січня 2021 року.

 

Суть постанови – це зміни до Порядку здійснення Міністерством юстиції контролю за діяльністю у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Стосуються вони переважно формату й критеріїв перевірок, що їх може проводити Мін'юст, та права штрафувати компанії. Давайте розглянемо нові правила докладніше.

 

За що і в якому розмірі штрафуватимуть юросіб?

В ЄДР немає інформації про кінцевого бенефіціарного власника в потрібний термін чи ця інформація неповна? На юрособу – її керівника чи уповноваженого діяти від її імені – накладають штраф. Це одна з найсуттєвіших змін, яка після ухвалення Постанови №34 з'явилася у Порядку здійснення контролю за діяльністю в галузі державної реєстрації.

 

Процедура накладення штрафу починається з того, що під час перевірки Міністерство юстиції чи уповноважені особи з його територіальних управлінь виявляють факти:

●    відсутності інформації про кінцевого власника активів;

●    наявності в ЄДР неповної інформації;

●    несвоєчасного внесення даних;

●    відсутності документів, що підтверджують інформацію про кінцевого власника юрособи, внесену до ЄДР.

Після цього Мін'юст має надіслати рекомендований лист керівникові юрособи чи виконавчому органу, який діє від її імені. Листом вимагають звернутися до міністерства протягом місяця – щоб скласти протокол про порушення. В ньому й зазначається сума, яку треба сплатити.

 

Розмір штрафу визначається ст. 166-11 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Він може становити від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Враховуючи, що станом на лютий 2021 неоподатковуваний мінімум – це 17грн, то розмір штрафу може сягати до 8 500,00грн.

 

Коли почнуть штрафувати?

Станом на зараз Мін’юст ще не призначає штрафи, навіть якщо перевірка виявила порушення. Річ у тім, що просто подати у ЄДР інформацію про бенефіціарів – замало. Вона має супроводжуватися формою структури власності, тобто документом, де будуть вказані не тільки дані про кінцевих держателів активів, а ще й структура корпоративної власності. Станом на 01 лютого 2021 року проект Наказу Мінфіну «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності»оприлюднено на сайті Мінфіну для громадського обговорення. Проте, на сьогодні форма структури власності ще не затверджена.

 

На початку лютого Міністерство фінансів України тільки оприлюднило проєкт Положення про форму та зміст структури власності – для громадського обговорення. Пропонують форму у вигляді документа, що схематично зображатиме структуру юрособи й міститиме дані про всіх, хто прямо або опосередковано володіє активами або має можливість суттєво впливати на діяльність або керівництво компанії. Після громадських обговорень проєкт мають опрацювати, провести через усі етапи реєстрації та опублікувати офіційно. Лише з того моменту він набуде чинності, і компаній зможуть оновлювати інформацію про власників у ЄДР. Доти ж у Мін’юсту немає повноважень складати протоколи й штрафувати за порядком, який передбачає нова Постанова №34.

 

Як зміняться перевірки держреєстраторів?

Крім процедури призначення штрафів юрособам, Постанова №34 передбачає, що для контролю за фахівцями цієї сфери проводитимуть спеціальні перевірки – для осіб, які призначаються реєстраторами в одну установу, але вже були на аналогічній посаді в іншій установі держреєстрації. Збільшений і термін спецперевірок, який тепер становитиме 2 місяці. За результатами обов'язково готують спеціальний документ: акт – якщо порушення виявлені, довідку – якщо порушень немає.

 

Особи, які не проходять перевірку, не можуть працювати держреєстраторами. Визначається факт проходження теж за новими критеріями, перерахованими у Постанові №34. Це:

● виявлені факти, що претендент на посаду одноразово чи багаторазово суттєво порушував законодавство саме під час реєстраційних дій;

● наявність даних про те, що особі протягом останніх 12 місяців блокували на певний час або анулювали доступ до реєстрів.

 

Якщо державний реєстратор переходить на іншу посаду в структурі одного й того ж суб’єкта держреєстрації, його не перевірятимуть. Так само не проводяться перевірки щодо тих фахівців, які переходять до іншої реєстраційної установи через ліквідацію або реорганізацію попередньої.

Для тих, хто має намір бути держреєстратором, але до цього ніколи не був на схожій посаді – запроваджують тестування на знання законодавства у галузі.

Повний текст Постанови №34 можна переглянути тут https://bit.ly/37zf5SG.