Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ID Legal Group – генеральний партнер онлайн-марафону «Українські біженці в ЄС – оподаткування та декларування» На прикладі Німеччини, Великобританії, Польщі та України

30 березня 2023 року з 11:00 до 13:00 відбудеться онлайн-марафон «Українські біженці в ЄС – оподаткування та декларування» (на прикладі Німеччини, Великобританії, Польщі та України). ID Legal Group – є генеральним партнером заходу. Організатором виступає Асоціація адвокатів України. Хедлайнер марафону – Державна податкова служба України.

Інформаційні партнери заходу: газета «Все про бухгалтерський облік», «Податковий вісник України»

Напередодні декларування за 2022 рік доходів фізичних осіб, зазначимо, що українці, які перебувають за кордоном та отримали статус біженця, мають безліч питань щодо умов декларування та сплати

Модератор: Анна Ігнатенко – партнер ID Legal Group

 Спікери:

Тетяна Мігас – директор Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПС України (оподаткування в Україні);

Владислав Воінов – заступник директора Департаменту оподаткування фізичних осіб – начальник управління ДПС України (оподаткування в Україні);

Олена Макеєва – заступниця Міністра фінансів України (2015-16 роки) (оподаткування в Німеччині)

Олеся Баранова – консультант/експерт з міжнародного оподаткування, питань податкової резиденції та правил КІК (оподаткування в Великобританії)

Питання щодо порядку оподаткування та подання податкової звітності у країнах  Німеччини, Англії, Польщі за 2022 рік, де українські громадяни отримали статус біженця та перебувають на території цих держав, при цьому:

  1. Отримують виплати від міжнародних благодійних організацій чи урядів та не мають інших доходів  ( далі виплати).
  2. Отримують тільки виплати та мають дохід на території України.
  3. Не отримають виплати, але отримають дохід на території України у вигляді заробітної плати або від підприємницької діяльності ( ФОП).
  4. Які працюють за кордоном, отримують доходи та сплачують податки там та одночасно дистанційно працюють на українські компанії або є ФОПами згідно законодавства України та відповідно отримують доходи .

 

Що намагаємось розкрити за результатами дискусії:

  • набуття статусу податкового резидента відповідної країні та втрати його в інший;
  • декларування доходів та порядку сплати податків/ взаємозаліків податків сплачених в однієї із держав;
  • майбутніх наслідків дій або бездіяльності,

 

Мета заходу:  на вказаних прикладах розкрити порядок та вимоги щодо сплати податків та декларування в країнах перебування біженців. Одночасно визначити обов’язок та порядок щодо щорічного декларування доходів за 2022 в Україні отриманих як на територій України так і за її межами враховуючи питання набуття / втрати статусу податкового резидента.

Кінцевий результат онлайн-марафону «Українські біженці в ЄС – оподаткування та декларування» (на прикладі Німеччини, Великобританії, Польщі та України) – соціальний проект – якісний відеопосібник для наших біженців.

Поставити запитання спікерам можна вже зараз за посиланням: https://cutt.ly/D8827bx

 Організатори: Асоціація адвокатів України, Комітет ААУ з податкового права, ID Legal Group

Дата проведення: 30 березня 2023 року

Час проведення: 11:00 – 13:00

Місце проведення: онлайн

 

Програма та реєстрація: https://cutt.ly/z883XMa

Участь безкоштовна