Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Декриміналізація ст.205 та ст.212 КК України. Яка альтернатива? – Вікторія Горожанова, адвокат ID Legal Group

18 вересня 2019 року у другому читанні Верховна Рада ухвалила законопроект №1080 і фактично відбувся запланований етап гуманізації кримінальної відповідальності за скоєння фіктивного підприємництва та умисного ухилення від сплати податків в України. Таке враження, що раніше за вказані кримінальні правопорушення призначалось покарання у вигляді по життєвого позбавлення волі. Фактично санкція статті 205 КК України не передбачала позбавлення волі, а обмежувалась штрафами. Крім того, важко пригадати і реальні вироки з позбавленням волі за ст.212 КК України. З точки зору законодавців такі кроки з декриміналізацією значно зменшать тиск на бізнес. Однак постає питання як контролювати та перешкоджати створенню фіктивних підприємств, оскільки незаконність їх створення і подальшого використання очевидна? Яка альтернатива?

Альтернативу на сьогодні правоохоронні органи все ж таки вбачають у застосуванні в разі державної реєстрації на «підставну особу» суб’єкта підприємницької діяльності статті 205-1 КК України «Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців», санкція якої до речі передбачає покарання тяжче ніж статті 205 КК України.

Диспозиція статті 205-1 КК України полягає у внесенні в документи, які подаються для державної реєстрації завідомо неправдивих відомостей та подання таких документів, які вже містять завідомо неправдиві відомості. Але чи можна вважати завідомо неправдивими відомостями зазначення в документах даних особи в якості засновника підприємства або фізичної-особи підприємця, яка в подальшому не збирається займатись підприємницькою діяльністю, ще питання відкрите. Оскільки в документи вносяться тільки особисті дані особи і її підпис, які на час внесення фактично відповідають дійсності, а підприємницьку діяльність така особа не здійснює вже після державної реєстрації. Нездійснення конкретною особою в подальшому підприємницької діяльності фактично і доводило незаконне створення такого суб’єкта підприємництва. В розумінні змісту статті 205-1 КК України кримінальне правопорушення полягає у внесенні в реєстраційні документи завідомо неправдивих відомостей або подання завідомо неправдивого документу, однак фактично для реєстрації використовуються справжні документи реальних людей, які відповідають дійсності і, як правило, саме ці люди і підписують реєстраційні документи або довіреності. Тому формально реєстрація суб’єкта господарювання на «підставну особу» не підпадає під статтю 205-1 КК України. Тому на сьогодні такі неправомірні дії фактично не заборонені законом.   

Підвищення розміру сум фактичного ухилення від сплати податків за ч.1 ст.212 КК України з 1000 на 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 2,8 млн. грн. і, відповідно, ч.2 ст.212 – з 3000 на 5000, що складає 4,8 млн. грн. і за ч.3 ст.212 – з 5000 на 7000, що складає 6,7 млн. доволі логічно і відповідає реаліям життя на сьогодні в України, враховуючи, що санкція ст.212 КК України більш ніж гуманна і передбачає виключно штраф (окрім ч.3 доповненої конфіскацією майна).

Декриміналізація кримінальних правопорушень за ст.205 та ст.212 КК України безперечно призведе до збільшення кількості в Україні фіктивних підприємств і ускладнення роботи правоохоронних органів при доведенні підозрюваним і обвинуваченим у кримінальних провадженнях умисного ухилення від сплати податків. Однак одночасно позбавить можливості недобросовісних співробітників правоохоронних органів одного з важелів впливу на суб’єктів господарювання без законних підстав.