Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Деякі аспекти експорту агропродукції автомобільним транспортом до країн ЄС, яких потрібно дотримуватися бізнесу, – Наталія Ноур, адвокат ID Legal Group

Експорт товарів з України в країни ЄС за останні 6 років з моменту підписаннянашою державою Угоди про зону вільної торгівлі з ЄСзріс майже вдвічі та став надважливим джерелом надходження валюти в Україну. Як відомо, із початком дії зони вільної торгівлі з ЄС експорт товарів українським бізнесом відбувався із виконанням певних умов, оскільки діяли та у більшості випадків продовжують діяти  відповідні торгівельні та неторгівельні обмеження для українського експорту: це і торгівельні мита на значну кількість груп товарів, і система «вхідних цін» для фруктів та овочів, це і квотування обсягу товару, який експортується, це і антидемпінгові мита на продукцію української металургії, це і обмеження кількості дозволів на міжнародне перевезення вантажів, це і необхідність додержання вимог європейських стандартів щодо якості товарів, вимог стосовно сертифікації  і підтвердження походження товарів, вимог щодо маркування та пакування продукції та інш.

Через російську агресію експорт українських товарів майже зупинився наприкінці лютого цього року та зараз поступово відновлюється. Дефіцит пальногочерги на кордонах, знищення логістичних центрів ускладнили експорт товарів у країни ЄС. У зв’язку із блокуванням українських портів, пошуком альтернативних логістичних шляхів за останні три місяці значно зросли обсяги експорту товарообігу  до країн ЄС саме автомобільним транспортом.

Європа демонструє свою прихильність та підтримку України, тому з самого початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, МЗС України досягло домовленостей про тимчасове скасування дозволів  на вантажні автомобільні перевезення  до 12 країн ЄС.

Станом на теперішній час ведуться перемовини України та ЄС стосовно підписання Угоди про лібералізацію автомобільних перевезень. Підписання цього документа планується на кінець червня цього року, за результатами чого очікується значне спрощення здійснення двосторонніх та транзитних перевезень, зокрема  без отримання на постійній основі відповідних дозволів країн ЄС.

25 травня Рада ЄС ухвалила Постанову про тимчасову лібералізацію торгівлі з Україною, 4 червня набрав чинності Регламент Європейського Парламенту та Ради № 2022/870 про тимчасову строком на 1 рік  лібералізацію торгівлі з Україною, що повинно суттєво підтримати економіку України.

Що стосується агропродукції – з ухваленням цієї Постанови дійсно суттєвою лібералізацією в торгівлі, на наш погляд,  є зокрема призупинення, дії всіх квот, що були передбачені Угодою про асоціацію між Україною та ЄС  для української сільськогосподарської продукції та незастосування системи «вхідних цін» для українських фруктів та овочів строком на 1 рік. 

При цьому неторгівельні обмеження для українських товарів залишаються діючими. Чинними, і навіть обов’язковими для дотримання з метою застосування заходів з лібералізації торгівлі, будуть вимоги щодо відповідності українських товарів європейським стандартам якості, вимоги стосовно сертифікації  і підтвердження походження товарів, вимоги щодо маркування та пакування, тощо.  

 Суб’єкти господарювання, що планують здійснювати експорт української агропродукції до країн ЄС автомобільним транспортом повинні розуміти, що це системний, багатоетапний процес, що потребує застосування спеціальних знань та витрат часу. До війни, що триває на території нашої держави, процес виходу українського виробника на європейський ринок займав від 5 місяців до навіть двох років. 

Сьогодні українському підприємцю для здійснення експорту агропродукції в країни ЄС  автомобільним транспортом потрібно знайти покупців товару, укласти зовнішньоекономічний контракт; у більшості випадків отримати сертифікат EUR-1, сертифікат про походження товару, фітосертифікат, отримати ще й міжнародні сертифікати, що підтверджують якість агропродукції, міжнародний ветеринарний сертифікат, акредитувати підприємство на митниці, отримати ліцензію на експорт агропродукції (у разі необхідності), отримати ліцензію та дозволи на міжнародні перевезення вантажів,  сертифікати відповідності транспортного засобу щодо безпеки руху та екологічній безпеці вимогам країн, територією яких буде здійснюватися перевезення та інш.

 

            Російська агресія зумовила зміну умов регулювання ринку продовольчих товарів та встановлення нових правил експорту сільськогосподарської продукції, зокрема введення ліцензування експорту тих товарів, на які раніше отримання ліцензії не вимагалося. З врахуванням останніх змін до постанови КМУ  від 29.12.2021 № 1424, внесених у березні-травні цього року, станом на поточний момент підлягає ліцензуванню експорт проса, цукру, пшениці і суміші пшениці та жита (меслин), м’яса курей свійських, яєць кур свійських, живої великої рогатої худоби, мороженого м’яса великої рогатої худоби, м’яса та їстівних м’ясних субпродуктів. Також на сьогодні взагалі заборонено експортувати жито, овес, гречку та сіль придатну для споживання людьми.

Для отримання відповідної ліцензії на експорт товарів необхідно звертатись до Мінекономіки, подача документів та отримання ліцензій відбувається в електронному режимі, отримання ліцензії на період дії воєнного стану є безоплатним. Перелік продукції експорт якої забороняється або підлягає ліцензуванню періодично оновлюється, в тому числі і за запитами суб’єктів господарювання, держава в цьому питанні враховує і пропозицію бізнесу щодо здійснення експорту товарів, і необхідність забезпечення державою задоволення потреб на внутрішньому ринку.

 

В березні цього рокуУряд УкраїниПостановою від 25.03.2022 № 368також значно спростив процедуру отримання ліцензій на усі види автомобільних перевезень на період дії воєнного стану, в тому числі на міжнародні перевезення вантажу.Загальні  вимоги для отримання такої ліцензії залишаються діючими, законодавством передбачено отримання постійної ліцензії на міжнародне перевезення вантажів, що є безстроковою, задля її отримання суб’єкт господарювання повинен дотримуватися загального порядку, передбаченого діючими Ліцензійними умовами. 

Поряд з цим, станом на теперішній час підприємці можуть за значно спрощеною процедурою отримати таку ліцензію на строк дії воєнного стану та 60 днів після його закінчення, оскільки для отримання тимчасової ліцензії не вимагається надання підтверджуючих документів про наявність матеріально-технічної бази для здійснення перевезень, про кваліфікацію і склад персоналу автомобільного перевізника та не вимагається надання сертифікатів відповідності на транспорт стосовно  викидів, шумів, безпеки.

Однак, ненадання передбачених Ліцензійними умовами документів для отримання ліцензії, не  виключає обов’язку дотримання перевізником відповідних умов. Так, транспортний засіб повинен бути належним чином зареєстрованим, бути власністю ліцензіата та мати свідоцтво про реєстрацію та тимчасовий реєстраційний талон (якщо транспортний засіб надано в оренду, кредит або лізинг), мати протокол перевірки технічного стану транспортного засобу, повинен бути обладнаний тахографом та мати діючий протокол перевірки та адаптації тахографа до транспортного засобу і мати на борту такі документи: сертифікат відповідності  технічним приписам стосовно викидів забруднюваних речовин з відпрацьованими газами та створюваного ним шуму, сертифікат відповідності вимогам безпеки, сертифікат відповідності вимогам придатності до експлуатації вантажного автомобіля чи причепа, а також бортовий журнал та дозвіл ЄКМТ.

Отримати ліцензію можна в інформаційній системі Державної служби безпеки на транспорті. Ліцензії на період дії воєнного стану в Україні оформлюються в електронному вигляді та оприлюднюються на порталі електронних сервісів Державної служби безпеки на транспорті.

Вищевикладене, дійсно свідчить про лібералізацію торгівлі України з ЄС, про спрощення умов для українського експортера, хоча і залишаються діючими багато вимог щодо здійснення міжнародних автомобільних перевезень вантажів, які українському експортеру необхідно враховувати та дотримуватися під час здійснення торгівлі з покупцями-нерезидентами. Залишається сподіватися, що такі позитивні для українського бізнесу зміни допоможуть працювати українським підприємцям в умовах триваючої воєнної агресії та значною мірою стимулюватимуть їх виходити на ринок ЄС не тільки з сировиною, а й з готовою агропродукцією.

З повагою,

Наталія Ноур

адвокат ID Legal Group