Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Зміни в порядку оформлення й видачі довідки щодо взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, – Людмила Максименко, адвокат ID Legal Group

13 березня 2022 р. постановою Кабміну № 269 внесено зміни до Порядку, який регулює питання оформлення й видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (затверджений постановою Уряду № 509 від 01.10.2014 р.).

Наразі згідно прийнятих Змін, виникла змога у період воєнного стану подавати заяву про взяття на відповідний облік в електронній формі через портал Дія.

У цей період, для отримання довідки про взяття на облік вказані категорії осіб можуть звертатися із заявою до виконавчих органів місцевих рад/ЦНАПів (далі – уповноважені органи).

Вказані уповноважені органи здійснюють реєстрацію заяви та формують електронну справу, приймають рішення і надають довідку про взяття на облік.

Інформація про таких осіб включається органами соцзахисту до відповідної Єдиної інформаційної бази.

На отримання довідки мають право особи, які вимушено перемістилися із населених пунктів, де відбуваються бойові дії та включені до переліку адміністративно-територіальних одиниць, щодо яких надається допомога особам в межах програми є-Підтримка згідно із постановою Уряду № 204 від 06.03.2022 р.

Портал Дія також забезпечуватиме формування та надання довідки в електронній формі й через відповідний мобільний додаток за запитом самого заявника із використанням інформації, наявної в Єдиної інформаційної бази.

З повагою,

Людмила Максименко

адвокат ID Legal Group